Ρυζοσαλάτα με ρεβίθια και βινεγκρέτ με μάνγκο, λάιμ και κύμινο

Ρυζοσαλάτα με ρεβίθια και βινεγκρέτ με μάνγκο, λάιμ και κύμινο
υλικά
Για τη σαλάτα 350 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο ή πιλάφι 110 γρ. ρεβίθια, βρασμένα  100 γρ. καλαμπόκι, η ψίχα, βρασμένο 100 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση 80 γρ. μάνγκο, κομμένο σε μικρό καρέ 50 γρ. πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μικρό καρέ 30 γρ. φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 5 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Αλάτι  

Για τη βινεγκρέτ 75 γρ. χυμός πορτοκαλιού  50 γρ. χυμός λάιμ 2 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού 2 γρ. ξύσμα λάιμ 280 γρ. μάνγκο, χοντροκομμένο 4 γρ. κύμινο, φρεσκοτριμμένο και χοντροτριμμένο 120 γρ. ελαιόλαδο 
Αλάτι 

Η σαλάτα

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί για μισή ως μία ώρα, πριν τη σερβίρουμε. 

Εργαλεία 
 * Μαχαίρι chef * Επιφάνεια κοπής * Μπολ * Μπλέντερ * Κουτάλα ανακατέματος * Λεμονοστύφτης * Ζέστερ (Zester)  Η βινεγκρέτ Στο μπλέντερ ή σε πολυμηχάνημα ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο. Τα αλέθουμε καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, στην αρχή πολύ αργά και, όταν η βινεγκρέτ αρχίσει να ομογενοποιείται, σε σταθερή ροή. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Τη χρησιμοποιούμε αμέσως ή τη διατηρούμε στη συντήρηση του ψυγείου.

Tips
* Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε όσπριο στη θέση του ρεβιθιού. Φακές, λευκά, κόκκινα, μαυρομάτικα ή μαύρα φασόλια ή, φυσικά, ένας συνδυασμός των παραπάνω αποτελούν πολύ καλές επιλογές.
* Αυτή η σαλάτα μπορεί άψογα να συνοδέψει θαλασσινά όπως γαρίδες, καλαμάρι και χταπόδι.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen