Follow us

ΜΕΝΟΥ 2: ΜΕΝΟΥ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΑ ΛΑΖΑΝΙΑ, ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΤΟΣΚΑΝΗΣ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΑΝΓΚΟ ΜΕ ΧΩΝΑΚΙΑ

ΜΕΝΟΥ 2: ΜΕΝΟΥ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΑ ΛΑΖΑΝΙΑ, ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΤΟΣΚΑΝΗΣ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΑΝΓΚΟ ΜΕ ΧΩΝΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

ΛΑΖΑΝΙΑ
Ένα μάτσο κρεμμυδάκια
½ κονσέρβα 30 γρ. αντσούγιες σε λάδι
6 σκελίδες σκόρδο
700 γρ. σπαράγγια
500 γρ. μπιζέλια, κατεψυγμένα
300 γρ. κουκιά, κατεψυγμένα
Ένα μεγάλο μάτσο φρέσκο δυόσμο
300 ml ελαφριά κρέμα γάλακτος
1 λεμόνι
300 ml βιολογικό ζωμό λαχανικών
2 δοχεία των 250 γρ. τυρί κότατζ
2 πακέτα των 250 γρ. λαζάνια σε φύλλα
Παρμεζάνα
Δύο κοτσάνια φρέσκο θυμάρι

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΣΚΑΝΗΣ
½ φραντζόλα τσιαμπάτα
1 κουταλάκι σπόρους μάραθου
Μερικά κοτσάνια ρίγανη ή δεντρολίβανο
1 κουταλιά μικρή κάπαρη
½ κονσέρβα 30 γρ. αντσούγιες σε λάδι
Ένα ματσάκι φρέσκο βασιλικό
6 κόκκινες πιπεριές σε βάζο
1 σκελίδα σκόρδο
4 αρμαθιές ντοματίνια, κόκκινα και κίτρινα κατά προτίμηση
3 μεγάλες ντομάτες
Ξίδι από κόκκινο κρασί
Παρμεζάνα για το σερβίρισμα

ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
Ελαιόλαδο
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΜΑΝΓΚΟ
1 σακούλα 500 γρ. κατεψυγμένα κομμάτια μάνγκο
2 κουταλιές ρευστό μέλι
1 γλυκολέμονο
Μερικά κοτσάνια φρέσκο δυόσμο
250 γρ. γιαούρτι
6-8 μικρά χωνάκια παγωτού
Μαύρη σοκολάτα καλής ποιότητας (περιεκτικότητα 70% κακάο) για τρίψιμο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Ένα μπουκάλι παγωμένο λευκό κρασί

ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ

Ετοιμάζουμε τα υλικά και τον εξοπλισμό μας. Μισογεμίζουμε το βραστήρα με νερό και τον ανάβουμε. Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ανάβουμε το γκριλ στην υψηλότερη θερμοκρασία. Περνάμε στο μίξερ τη βασική λεπίδα.

ΛΑΖΑΝΙΑ Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κρεμμυδάκια. Αδειάζουμε τις αντσούγιες μαζί με όλο το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδο λιωμένες (τις βάζουμε στον πολτοποιητή με τη φλούδα) και ανακατεύουμε καλά. Αφαιρούμε τις άκρες των σπαραγγιών και κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κοτσάνια, αφήνοντας τις μύτες ακέραιες. Κρατάμε τις μύτες και ρίχνουμε τα κομμένα κοτσάνια στο τηγάνι με μία πρέζα αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε λίγο βραστό νερό. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην καούν.

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΣΚΑΝΗΣ Λιανίζουμε την τσιαμπάτα σε κομμάτια 2 εκ. Τα βάζουμε σε ταψί, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μαζί με τους σπόρους μάραθου, μερικά κοτσάνια ρίγανη ή δεντρολίβανο και μία πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε καλά ώστε να αλειφθεί το ψωμί. Τα βάζουμε στο γκριλ, στη μεσαία θέση, για 10 λεπτά ή ώσπου να χρυσίσουν.

ΛΑΖΑΝΙΑ Ρίχνουμε τα μπιζέλια και τα κουκιά στο τηγάνι με τα σπαράγγια και ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα φύλλα δυόσμου και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με την κρέμα γάλακτος. Τρίβουμε μέσα ξύσμα ½ λεμονιού.

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΣΚΑΝΗΣ Δεν πρέπει να ξεχνάμε να ελέγχουμε τα κρουτόν. Όταν χρυσίσουν και σκληρύνουν, τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ.

ΛΑΖΑΝΙΑ Λιώνουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού μαζί και ελέγχουμε τη γεύση. Τα σκεπάζουμε με ζωμό και βάζουμε να βράσουν. Προσθέτουμε ένα δοχείο τυρί κότατζ στο μείγμα λαχανικών. Το μείγμα αυτό πρέπει να είναι σαν κρέμα και όχι συμπαγές. Βάζουμε μεγάλο βαθύ ταψί (30x35 εκ.) σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το ένα τέταρτο από το μείγμα λαχανικών, όσο να σκεπαστεί ο πάτος του ταψιού. Ρίχνουμε από πάνω μία στρώση λαζάνια σε φύλλα και μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις ώσπου να εξαντληθούν όλα τα λαχανικά, τελειώνοντας με λαζάνια.
Ανακατεύουμε λίγο νερό στο δεύτερο δοχείο του κότατζ και το απλώνουμε πάνω στα λαζάνια. Ανακατεύουμε τις μύτες των σπαραγγιών με λίγο ελαιόλαδο στο άδειο τηγάνι και τις αδειάζουμε πάνω στα λαζάνια. Τα πιέζουμε όλα προς τα κάτω με τη ράχη κουταλιού, για να συμπιεστεί το μείγμα, και τελειώνουμε με τα φύλλα θυμαριού, λίγο ελαιόλαδο και μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα. Ανάβουμε τη φωτιά κάτω από το ταψί ώσπου να πάρει βράση και το τοποθετούμε κάτω από το γκριλ, στη μεσαία θέση, για 8 λεπτά ή ώσπου να χρυσίσει.

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΣΚΑΝΗΣ Σε μεγάλη επιφάνεια κοπής χοντροκόβουμε και ανακατεύουμε 1 κουταλιά κάπαρη με τη ½ κονσέρβα αντσούγιες, τα περισσότερα φύλλα από το ματσάκι βασιλικού και τέσσερις από τις πιπεριές. Ρίχνουμε μέσα 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο (τη βάζουμε στον πολτοποιητή με τη φλούδα), προσθέτουμε τις ντομάτες και κόβουμε όλα τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε λίγο ξίδι, περιχύνουμε με μια καλή ποσότητα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και μία καλή πρέζα αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε τα κρουτόν, κομματιάζουμε και ρίχνουμε μέσα τις υπόλοιπες δύο πιπεριές και τα πολτοποιούμε όλα μαζί με τα χέρια. Δοκιμάζουμε για καρύκευμα, προσθέτοντας ξίδι, αν χρειάζεται. Ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού, τρίβουμε και λίγη παρμεζάνα και τη μεταφέρουμε στο τραπέζι.

ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΜΑΝΓΚΟ Χτυπάμε στο μίξερ τα κατεψυγμένα κομμάτια μάνγκο με 2 κουταλιές μέλι, το χυμό 1 γλυκολέμονου, μία καλή πρέζα τριμμένα φύλλα δυόσμου και 250 γρ. γιαούρτι. Όταν το μείγμα γίνει λείο, το βάζουμε στην κατάψυξη να πήξει.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ Όταν τα λαζάνια κοχλάζουν και έχουν χρυσίσει από πάνω, τα μεταφέρουμε στο τραπέζι με παρμεζάνα για να τρίψουμε από πάνω. Σερβίρουμε με παγωμένο λευκό κρασί. Όταν έρθει η ώρα για το επιδόρπιο, βγάζουμε το γιαούρτι από την κατάψυξη, το μοιράζουμε σε χωνάκια και τρίβουμε από πάνω λίγη σοκολάτα.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι