Follow us

Μπουρίτος με μοσχάρι

Μπουρίτος με μοσχάρι

Υλικά

υλικά για 6-8 μπουρίτος

500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας από φιλέτο ή μπριζόλα

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 πράσινες jalapenos ψιλοκομμένες (από βάζο)

1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα, ψιλοκομμένη

2 μέτριες, ψιλοκομμένες ντομάτες

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

1/2 κ.γ. κύμινο

4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

τορτίγιας (μεξικάνικες μαλακές πίτες)

παρασκευή

Κόβουμε το ψαχνό από το κρέας σε μικρά κομμάτια 1 εκ.σ' ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, περίπου 10'.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρέας δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει καλά, 3'-4'.

Προσθέτουμε τη ντομάτα και το σκόρδο, ρίχνουμε το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοψηθεί μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το τυλίγουμε σε ζεστές τορτίγιας.

Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.