Follow us

Μοσχαρίσιο φιλέτο με πιπέρια και σάλτσα μανιταριών

Μοσχαρίσιο φιλέτο με πιπέρια και σάλτσα μανιταριών

υλικά για 4 άτομα

4 μοσχαρίσια φιλέτα των 350 γρ. περ. το καθένα, πάχους 3,5 εκ.*
1 κ. μανιτάρια μπράουν ή λευκά
2 κ.σ. χοντροσπασμένο μείγμα πιπεριών
1 φλ.τσ. ζωμό κρέατος
1 φλ.κ. κονιάκ ή μπράντυ
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
2 κ.σ. βούτυρο, ή λάδι και βούτυρο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι

παρασκευή

Μπορούμε να σπάσουμε τα πιπέρια στο μούλτι ή να τα διπλώσουμε σε χαρτί ψησίματος και να περάσουμε από πάνω τον πλάστη, σπάζοντάς τα. Μπορούμε, επίσης, και να τα κοπανίσουμε σε γουδί. Αλατίζουμε τα φιλέτα και τα τυλίγουμε με το μείγμα πιπεριών, πιέζοντας να κολλήσουν καλά πάνω στο κρέας. Σ' ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ. βούτυρο να κάψει. Ακουμπάμε επάνω τα φιλέτα και αφήνουμε να ψηθούν 3'-4' από κάθε πλευρά ή περισσότερο, αν τα θέλουμε καλοψημένα (αν υπερβάλλουμε, θα στεγνώσουν και θα χάσουν σε γεύση και τρυφεράδα). Στο μεταξύ, κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρά φετάκια. Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε βαθύ πιάτο και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο (ή μαζί με ελαιόλαδο) και σοτάρουμε τα μανιτάρια, σε μέτρια φωτιά, για 3' περίπου. Αλατίζουμε ελαφρά. Ρίχνουμε το κονιάκ και αφήνουμε 1'-2' να εξατμισθεί. Προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 2'-3'. Προσθέτουμε την κρέμα, ανακατεύοντας 2'-3', να μισοπήξει. Τέλος, ανακατεύουμε στη σάλτσα τη μουστάρδα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε στη σάλτσα και όσο ζουμί έχουν αφήσει στο μεταξύ τα φιλέτα στο πιάτο και ανακατεύουμε. Βάζουμε στη σάλτσα τα φιλέτα και ζεσταίνουμε ελαφρά, γυρίζοντάς τα να τυλιχτούν από παντού. Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με μαϊντανό.
Αυτό το πιάτο ταιριάζει πολύ με φρέσκιες ταλιατέλες, που μπορούμε να έχουμε βράσει παράλληλα, ενώ γίνεται η σάλτσα.

( * αντί για μείγμα πιπεριών μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο μαύρο πιπέρι, μειώνοντας την ποσότητα. Ακόμα, το ίδιο πιάτο γίνεται και με μοσχαρίσιες μπριζόλες αντί για φιλέτο.)

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;