Υλικά
υλικά
3 φλ.τσ. τριμμένη σελινόριζα (στο χοντρό τρίφτη)
3 ξινόμηλα, καθαρισμένα, τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
3/4 φλ.τσ. καρυδόψυχα, σε χοντρά κομμάτια
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
1 κεσεδάκι γιαούρτι απλό
3 κ.σ. μαγιονέζα
1/2 λεμόνι, το χυμό
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Ετοιμάζουμε πρώτα τη σάλτσα , αναμειγνύοντας γιαούρτι, μαγιονέζα, κρεμμυδάκια, λεμόνι, το μισό άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε μέσα τα μήλα, τη σελινόριζα και τα καρύδια, κρατώντας μερικά για το γαρνίρισμα.
Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε ανοιχτή σαλατιέρα, πασπαλίζουμε με άνηθο, βάζουμε στη μέση τα καρύδια και σερβίρουμε.
(σημ.
σελινόριζα και μήλα πρέπει να καθαριστούν και να τριφτούν τελευταία και να καλυφτούν αμέσως με τη σάλτσα, ώστε να μη μαυρίσουν).