Υλικά
υλικά για 4 άτομα
4 φρέσκοι μπακαλιάροι 200 -250 γρ. καθένας
8 μέτρια κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
1 μπουκάλι μπύρα ξανθιά (330 ml)
3/4 φλ. τσ. ελαιόλαδο
2 κ. σ. βούτυρο φρέσκο
1 κ. γ. θυμάρι
4 φύλλα δάφνης
4 φέτες λεμονιού
3 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Καθαρίζουμε τα ψάρια, αφαιρούμε τα κεφάλια τους και τα αλατοπιπερώνουμε.
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν.
Ενδιαμέσως, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Τα στρώνουμε, μαζί με το λάδι τους, σε πυρίμαχο σκεύος, που να χωράει τα ψάρια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε ελαφρά τα ψάρια (απλώς να ροδίσουν εξωτερικά, χωρίς να ψηθούν τελείως).
Τα τοποθετούμε πάνω στα κρεμμύδια και βάζουμε πάνω σε κάθε ψάρι από ένα κομματάκι βούτυρο, ένα φύλλο δάφνης και ένα φετάκι λεμονιού.
Περιχύνουμε τα ψάρια με τη μπύρα.
Ρίχνουμε πιπέρι και το θυμάρι και τα ψήνουμε στο φούρνο γιά 20'.παρασκευήπαρασκευή(σημ.
το ίδιο φαγητό μπορεί να γίνει και χωρίς να τηγανίσουμε τα ψάρια, αυξάνοντας το χρόνο ψησίματος στο φούρνο).