Follow us

Σούπα-κρέμα με καραμελωμένα κρεμμύδια

Σούπα-κρέμα με καραμελωμένα κρεμμύδια

Υλικά

υλικά

1 κ. κρεμμύδια

1 λ. ζωμό κότας *

50 γρ. ε.π. ελαιόλαδο

50 γρ. βούτυρο φρέσκο (αγελαδινό)

50 γρ. ζάχαρη καστανή

3/4 φλ. κ. ξύδι από κόκκινο κρασί

1 φλ.κ. πορτό ή Μαυροδάφνη

3/4 φλ. κ. κρέμα γάλακτος

3/4 φλ. τσ. τριμμένο μετσοβόνε

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Σε φαρδιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και όταν αρχίσει ν' αχνίζει, προσθέτουμε τα κρεμμύδια.

Τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να μαλακώσουν και σχεδόν να πολτοποιηθούν, κάτι που μπορεί να κρατήσει και 15΄.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και την αφήνουμε να λιώσει και να καραμελώσουν τα κρεμμύδια, 5'-6'.

Ρίχνουμε τότε το ξύδι και το πορτό (ή τη Μαυροδάφνη), αφήνουμε να κοχλάσει 2' και προσθέτουμε το ζωμό ζεστό.

Ρίχνουμε αλάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σούπα να σιγοψηθεί περίπου 45'.

Την αφήνουμε να μισοκρυώσει και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή με το μπλέντερ χειρός, κατ' ευθείαν στην κατσαρόλα.

Δοκιμάζουμε το αλάτι, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την κρέμα και ανακατεύουμε.

Τη σερβίρουμε πολύ ζεστή, ρίχνοντας, την τελευταία στιγμή, σε κάθε πιάτο λίγο τυρί τριμμένο.

* σημ.

Είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιούμε σπιτικό ζωμό, που εκτός των άλλων, δεν αλλοιώνει τη γεύση του φαγητού.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.