Υλικά
υλικά
1 κ. χοιρινή σπάλα, κομμένη σε χοντρούς κύβους
2 φλ.τσ. κόκκινο ξηρό κρασί
3 κ.σ. σπόροι κόλιαντρου, χοντροσπασμένοι
2 ξύλα κανέλας
1/2 φλ. τσ. ε.π. ελαιόλαδο (ή σε συνδυασμό με φρέσκο βούτυρο)
αλάτι, πιπέρι
1 κ. πατάτες -και ανάλογο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
παρασκευή
Πλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε και το βάζουμε αποβραδίς να μαριναριστεί στο κρασί και τα μπαχαρικά (αλλά αρκεί και ένα μαρινάρισμα 4 ωρών, ενώ σε άλλη εκδοχή, πιο ελαφριά, της κυπριακής συνταγής, δεν μαρινάρεται καθόλου).
Στραγγίζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος να ροδίσουν, τμηματικά, για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.
Όταν κοκκινίσουν καλά, προσθέτουμε τη μαρινάδα με τα μπαχαρικά της και λίγο νερό, ώστε να μισοσκεπάσει το κρέας, αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί, μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με λίγη σάλτσα.
Στη διάρκεια του ψησίματος ανακατεύουμε συχνά.Μισή ώρα πριν τελειώσει το ψήσιμο του κρέατος, καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε μέτριες κυδωνάτες (λίγο μεγαλύτερες απ' ότι για το τηγάνι) και τις αλατίζουμε.
Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και τις τηγανίζουμε.
Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα, φροντίζοντας να καλυφθούν με τη σάλτσα του κρέατος και να σιγοψηθούν μαζί 10΄-15΄.