Follow us

Φιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα κρασιού με πράσινο πιπέρι

Φιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα κρασιού με πράσινο πιπέρι

Υλικά

υλικά για 6 άτομα

6 μοσχαρίσια φιλέτα, πάχους 3 εκ.

1 φλ. τσ. ζωμό κρέατος

1 φλ. τσ. κρασί λευκό ξηρό

1 φλ.κ. κονιάκ ή μπράντι

2 κ.σ. πράσινο πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

4 κ.σ. βούτυρο

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι.

Όταν κάψει αρκετά, ακουμπάμε επάνω τα αλατισμένα φιλέτα και τα ψήνουμε σε μέτρια-δυνατή φωτιά 3' από κάθε πλευρά (ή περισσότερο, αν τα θέλουμε παραψημένα).

Κρατάμε τα φιλέτα σε πιάτο και ρίχνουμε στο ζεστό τηγάνι το κονιάκ.

Αφήνουμε να σε δυνατή φωτιά 1' και προσθέτουμε το κρασί.

Ανακατεύουμε με σπάτουλα να ξεκολλήσουν τα υπολείμματα του κρέατος από το τηγάνι και αφήνουμε 1΄να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε το ζωμό κρέατος και το πιπέρι και σιγοβράζουμε τη σάλτσα 4'-5'.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρύο βούτυρο, σε κομμάτια.

Ανακατεύουμε ζωηρά να αναμειχθεί, βάζουμε μέσα τα φιλέτα, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ζεσταίνουμε στη φωτιά για 1'- 2'.

Σερβίρουμε τα φιλέτα σε πιατέλα ή στα πιάτα και μοιράζουμε τη σάλτσα από πάνω.

Συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.