Follow us

Κολοκυθόπιτα με καρύδια και τζίντζερ του Άρη Τσανακλίδη, «Kuzina»

Κολοκυθόπιτα με καρύδια και τζίντζερ του Άρη Τσανακλίδη, «Kuzina»

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τη ζύμη

100 γρ. αλεύρι μαλακό

2 γρ. αλάτι

50 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους

50 ml νερό

1 αβγό

Για την κρούστα

Μισό φλιτζάνι καρύδια

1/4 φλιτζάνι ζάχαρη ξανθή

1/2 κ.γλ. κανέλα

Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

1 φλιτζάνι ζάχαρη ξανθή

2 αβγά μεγάλα

1/2 κ.γλ. αλάτι

1 κ.γλ. κανέλα

1/2 κ.γλ. τζίντζερ

1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο

1 φλιτζάνι πολτοποιημένη ψητή κολοκύθα

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο, ενώ σταδιακά προσθέτουμε τα αβγά και το νερό.

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο τυλιγμένο με μεμβράνη για 2 ώρες.

Στη συνέχεια τοποθετούμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψάκι και την ψήνουμε για 20 λεπτά.

Για να μη φουσκώσει, τοποθετούμε πάνω της φασόλια.

Στο μεταξύ αλέθουμε όλα τα υλικά για την κρούστα μέχρι να γίνουν σαν τριμμένη φρυγανιά.

Όσο περιμένουμε να κρυώσει η ζύμη, ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το αβγό, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ και κατόπιν ρίχνουμε την κολοκύθα και την κρέμα γάλακτος.

Βάζουμε το μείγμα στο ταψί που περιέχει την ψημένη ζύμη και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο, την πασπαλίζουμε με το τρίμμα της κρούστας και ψήνουμε για άλλα δέκα λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.