Υλικά
2 στήθη γαλοπούλας Υλικά (για 4 άτομα)
12 φέτες προσούτο
50 γρ. αποξηραμένα βασιλομανίταρα
120 ml κρέμα γάλακτος
270 γρ. σιτάρι άσπαστο
200 γρ. συκωτάκια πουλιών
150 γρ. κολοκύθα σε κομματάκια
Σποράκια από 1 ρόδι
150 γρ. κάστανα βρασμένα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
15 φυλλαράκια φρέσκο κόλιαντρο
Λίγο βούτυρο
Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αφαιρούμε με ένα μαχαίρι τα παραφίλετα της γαλοπούλας και προσεκτικά ανοίγουμε κατά μήκος τα στήθη.
Χτυπάμε τα παραφίλετα με την κρέμα γάλακτος σε ένα μπλέντερ, μέχρι να δημιουργηθεί μια μους.
Σε αυτήν προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε σπασμένα τα μανιτάρια, αφού πρώτα τα μουλιάσουμε μισή ώρα σε λίγο νερό.
Με τη μους γεμίζουμε το εσωτερικό από τα στήθη και τα κλείνουμε σε ρολάκια.
Τα αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά και τα τυλίγουμε με το προσούτο.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά τα ρολάκια από όλες τις πλευρές, στη συνέχεια τα τυλίγουμε σφιχτά σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 160°C για περίπου 40 λεπτά – ο χρόνος ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα συκωτάκια πουλιών κι έπειτα προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια.
Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για περίπου 3 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Έπειτα ρίχνουμε το σιτάρι και προσθέτουμε λίγο νερό, ίσα να σκεπάσει το περιεχόμενο της κατσαρόλας.
Αφήνουμε να βράσουν σιγά σιγά, ενώ ανακατεύουμε σταδιακά προσθέτοντας νερό όπου χρειάζεται.
Πέντε λεπτά προτού βράσει τελείως το σιτάρι, σε ένα τηγανάκι με λίγο βούτυρο τσιγαρίζουμε ελαφρά την κολοκύθα και στο τέλος προσθέτουμε τα κάστανα μέχρι να καραμελώσουν.
Αφαιρούμε το βούτυρο και τα ρίχνουμε στο σιτάρι.
Μόλις βράσει το σιτάρι, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα σποράκια από τα ρόδια, το φρέσκο κόλιαντρο, αλάτι και πιπέρι.
Δένουμε με λίγο βούτυρο κι ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει.
Τέλος, σερβίρουμε το χυλωμένο σιτάρι και βάζουμε από πάνω τη γαλοπούλα, αφού την κόψουμε σε φέτες.