Follow us

Σαρδέλες με παντζάρια σε δύο υφές και σάλτσα εσπεριδοειδών του Μιχάλη Νουρλόγλου, «Αbovo»

Σαρδέλες με παντζάρια σε δύο υφές και σάλτσα εσπεριδοειδών του Μιχάλη Νουρλόγλου, «Αbovo»

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

25 μεσαίες σαρδέλες

50 ml ελαιόλαδο

5 παντζάρια με τα φύλλα τους

Χυμός από 1 πορτοκάλι

Για τη σάλτσα

2 πορτοκάλια

Χυμός από 1 λεμόνι

10 ml ελαιόλαδο

5 φύλλα βασιλικού

Αλάτι

Πιπέρι

Ζάχαρη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες, αφαιρούμε το κόκαλο και τις μαρινάρουμε με ένα μείγμα από 10 μέρη αλάτι και 1 μέρος ζάχαρη επί 15 λεπτά.

Τις ξεπλένουμε, τις στεγνώνουμε με χαρτί και τις τοποθετούμε σε μεταλλικό ταψάκι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στους 70°C και περιχύνουμε με αυτό τις σαρδέλες.

Διαχωρίζουμε τα φύλλα από τους βολβούς των παντζαριών.

Ζεματάμε τα φύλλα για 4 λεπτά σε βραστό αλατισμένο νερό.

Τους βολβούς τους τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και λίγο αλάτι και τους ψήνουμε σε φούρνο στους 200°C για μιάμιση ώρα.

Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα βάζοντας στο μπλέντερ τα πορτοκάλια ξεφλουδισμένα (έχουμε αφαιρέσει και τα κουκούτσια), το χυμό από το λεμόνι, το ελαιόλαδο και το βασιλικό.

Χτυπάμε δυνατά και δοκιμάζουμε ελέγχοντας το αλατοπίπερο.

Ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια και μαζί­ με το χυμό του ενός πορτοκαλιού τα κάνουμε πουρέ σε μπλέντερ.

Σερβίρουμε βάζοντας στο πιάτο λίγο από τον πουρέ του παντζαριού, από πάνω λίγα φύλλα και στη συνέχεια τις σαρδέλες.

Περιχύνουμε γύρω γύρω με τη σάλτσα.

Το παντζάρι σηκώνει αρκετό πιπέρι.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.