Follow us

Καπνιστός σολομός με φρέσκο τυρί, σε φορμάκια

Καπνιστός σολομός με φρέσκο τυρί, σε φορμάκια

Υλικά

υλικά γιά 6 άτομα

12 φέτες καπνιστού σολομού

350 γρ. φρέσκο τυρί (σεβρ, φρέσκια μυζήθρα, κατίκι,ανθότυρο κ.λ.π.)

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. ροζ πιπέρι, χοντροτριμμένο

2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

ξύσμα από 1/2 λεμόνι

50 γρ. μπρικ (αβγά σολομού)

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

6 φορμάκια κρέμας

παρασκευή

Ντύνουμε το εσωτερικό από τα φορμάκια με μεμβράνη, αφήνοντας περιθώριο, γύρω γύρω.

Κόβουμε από το σολομό 18 στρογγυλά κομμάτια, στη διάμετρο που έχουν τα φορμάκια και ψιλοκόβουμε τον υπόλοιπο.

Ψιλοκόβουμε το λευκό μέρος από τα κρεμμυδάκια.

Σ' ένα μπολ, δουλεύουμε το τυρί με πιρούνι, ν' αφρατέψει.

Αναμειγνύουμε το τυρί με το κρεμμυδάκι, τον ψιλοκομμένο σολομό , το ξύσμα λεμονιού, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και τον άνηθο.

Προσθέτουμε φρεκοτριμμένο πιπέρι και, αν χρειάζεται, λίγο αλάτι.

Απλώνουμε στον πάτο κάθε φόρμας ένα κομμάτι σολομού.

Μοιράζουμε από πάνω το μισό μείγμα τυριού και από λίγο μπρικ.σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια σολομού.

Βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και ισιώνουμε την επιφάνεια.

Σκεπάζουμε με τα τελευταία φετάκια σολομού.

Βάζουμε τα φορμάκια στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον, πριν το σερβίρισμα.

Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε στο κάθε πιάτο ή σε πιατέλα τα φορμάκια και αφαιρούμε προσεκτικά τη μεμβράνη.

Γαρνίρουμε με το υπόλοιπο μπρικ, λίγο άνηθο και σερβίρουμε πάνω σε φύλλα ρόκας.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.