Ορεκτικό με σολομό και κατίκι

Ορεκτικό με σολομό και κατίκι
υλικά
μαύρο ψωμί ολικής άλεσης, σε μικρά, ομοιόμορφα φετάκια (προτιμάμε να μην είναι αφράτο)
100 γρ. καπνιστός σολομός
350 γρ. κατίκι Δομοκού
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό μέρος)
λίγο μπρικ, για το γαρνίρισμα
άνηθος
ξύσμα από ένα λεμόνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

παρασκευή

Βάζουμε το ψωμί στο ψυγείο. Ανακατεύουμε το τυρί με 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σολομό, τα κρεμμυδάκια, το ξύσμα λεμονιού και ψιλοκομμένο άνηθο. Προσθέτουμε πιπέρι και, αν θέλουμε, λίγο αλάτι. Μοιράζουμε κουταλιές από το μείγμα στα κρύα ψωμάκια. Τοποθετούμε επάνω στενές λωρίδες σολομού, κυκλικά. Στολίζουμε με λίγο μπρικ, άνηθο και ρίχνουμε δυό σταγόνες λεμόνι.

(σημ. μπορούμε να ετοιμάσουμε τα καναπεδάκια έως και δύο ώρες νωρίτερα, να τα καλύψουμε με μεμβράνη και να τα κρατήσουμε στο ψυγείο).


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen