Follow us

Μαλακό κέικ σοκολάτας με γκλάσο

Μαλακό κέικ σοκολάτας με γκλάσο

Υλικά

υλικά

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, (τουλ. 55% κακάο)

4 αβγά

100 γρ. ζάχαρη

100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, εκτός ψυγείου

40 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

150 ml νερό

3 κ.σ. κρέμα γάλακτος

για το γκλάσο:

140 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

10 γρ. βούτυρο φρέσκο

3/4 φλ.τσ. νερό

φρέσκα φρούτα του δάσους(μύρτιλα,φραμπουάζ,βατόμουρα) ή φράουλες

ζάχαρη άχνη (για το γαρνίρισμα)

παρασκευή

Ανάβουμε το φούρνο στους 200ο.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ, αντικολλητική.

Χωρίζουμε τ' αβγά.

Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λυώνουμε σε μπαιν μαρί, με το νερό.

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε 30''.

Προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών και χτυπάμε να ενωθούν.

Προσθέτουμε το αλεύρι και την κρέμα και χτυπάμε λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

Προσθέτουμε τη λυωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.

Χτυπάμε τ' ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα της σοκολάτας τμηματικά, ανακατεύοντας απαλά, με κουτάλι.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ στο φούρνο για 30'.

Δοκιμάζοντας το ψήσιμο, η λάμα του μαχαιριού δεν πρέπει να βγει τελείως καθαρή. Ετοιμάζουμε το γκλάσο.

Σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη βάζουμε μαζί με το νερό, να λυώσει αργά, σε μπαιν μαρί.

Τη βγάζουμε και την αφήνουμε να γίνει χλιαρή.

Προσθέτουμε τότε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά, να ενωθεί.

Οταν κρυώσει αρκετά το κέικ, το αλείφουμε με σπάτουλα με το γκλάσο, που πρέπει να είναι χλιαρό.

Το αφήνουμε να στερεοποιηθεί.

Για να σερβίρουμε, γαρνίρουμε το κέικ με φρέσκα φρούτα του δάσους ή φράουλες κομμένες, πασπαλισμένα με λίγη ζάχαρη άχνη.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.