Follow us

Τάρτα πικρής σοκολάτας

Τάρτα πικρής σοκολάτας

Υλικά

υλικά

(η ζύμη της τάρτας αυτής, πρέπει να ετοιμαστεί απο την προηγούμενη)

για τη ζύμη :

220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

170 γρ. φρέσκο βούτυρο( εκτός ψυγείου)

2 αβγά

80 γρ. ζάχαρη άχνη

2 βανίλιες σκόνη

5 κ.σ. κακάο, πολύ καλής ποιότητας

30 γρ. αμυγδαλόψυχα σε σκόνη

1/2 κ.γ. αλάτι

για τη γέμιση:

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα εξαιρετικής ποιότητας, με τουλ. 65% κακάο

250 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

80 γρ. βούτυρο φρέσκο, καλής ποιότητας (εκτός ψυγείου)

1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ (ή 2, αν σας αρέσει ν' ακούγεται περισότερο η γεύση του)

2 κ.σ. κονιάκ

παρασκευή

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε ένα ένα τ' αβγά, το αλάτι και τη βανίλια και χτυπάμε για 20''.

Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεμένο με το κακάο και τη σκόνη αμυγδάλων και συνεχίζουμε το χτύπημα για 30'', μέχρι να ενωθούν- όχι περισσότερο.

Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα, την πλαταίνουμε με την παλάμη μας, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες, το λιγότερο.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για τάρτες 22-25 εκ.

Ανοίγουμε τη ζύμη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε φύλλο πάχους 3 χιλ.

και τη στρώνουμε στη φόρμα, πιέζοντας να εφαρμώσει στα τοιχώματα και να περισσεύει λίγο.

Την τρυπάμε με πηρούνι σε διάφορα σημεία, την καλύπτουμε με μεμβράνη κι την αφήνουμε άλλες 2 ώρες στο ψυγείο.

Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο και ψήνουμε την τάρτα άδεια, για 20΄. Ενώ η τάρτα κρυώνει, ετοιμάζουμε την κρέμα.

Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, μέσα σε γυάλινο μπολ, μαζί με τον καφέ.

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση, τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα.

Προσθέτουμε το κονιάκ.

Ανακατεύουμε αργά, με ξύλινο -κατά πρτίμηση- κουτάλι, μέχρι να λυώσει η σοκολάτα τελείως.

Μόλις το μείγμα κρυώσει ελαφρά, προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο και ανακατεύουμε, να ενωθεί στο μείγμα. Γεμίζουμε με το μείγμα σοκολάτας την τάρτα και την αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου, σε δροσερό σημείο, τουλάχιστον 3 ώρες πριν το σερβίρισμα. Η τάρτα αυτή έχει κομψή, λιτή εμφάνιση από μόνη της.

Αν τη θέλετε πιο στολισμένη, ξύστε λίγη σοκολάτα και πασπαλίστε την με ελάχιστη άχνη από πάνω.

Ενα ξεχωριστό γαρνίρισμα, θα γίνει με φρέσκα κόκκινα φρούτα του δάσους ή λίγες φράουλες, που θα τοποθετήσετε στο κέντρο, λίγο πριν το σερβίρισμα.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.