Υλικά
υλικά
1 κουνέλι περ. 1800 γρ., κομμένο σε μερίδες
1/2 κ. γιαούρτι στραγγιστό
3 λεμόνια, το χυμό
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
4 αβγά
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 φλ τσ. μαιντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Πλένουμε το κουνέλι.
Το αλείφουμε καλά με το λεμόνι, το βάζουμε σε βαθύ σκεύος, το περιχύνουμε με τον υπόλοιπο χυμό και το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο 2-3 ώρες ( αν πρόκειται για ασίτευτο ζώο, το αφήνουμε 24 ώρες τουλάχιστον).
Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.
Βάζουμε το κουνέλι σε πυρίμαχο σκεύος, το αλατοπιπερώνουμε, το πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, ρίχνουμε πάνω το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε κομματάκια, καθώς και 1/2 φ.τσ.
νερό και το αφήνουμε να ψηθεί, γυρίζοντάς το συχνά.
Οταν μαλακώσει και ροδίσει, το βγάζουμε.
Χτυπάμε τ' αβγά και τ' ανακατεύουμε καλά με το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε με το μείγμα τα κομμάτια του κουνελιού και το ξαναβάζουμε στο φούρνο, μέχρι να πήξει το γιαούρτι και να ροδοκοκκινίσει.