Υλικά
1 κιλό κίτρινη κολοκύθα Υλικά για τέσσερα άτομα:
400 γρ. κιμά γαλοπούλας
400 γρ. κιμά μόσχου
2 ντομάτες τριμμένες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 κλωνάρια θυμάρι
200 ml λευκό κρασί
100 γρ. φρέσκο βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
1 λίτρο φρέσκο γάλα
30 ml λάδι τρούφας
200 γρ. κάστανα (ψημένα και καθαρισμένα)
1 ξύλο κανέλας
1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
άνθος αλατιού, πιπέρι
Εκτέλεση
Για την κολοκύθα: Καθαρίζουμε την κολοκύθα, την αλατοπιπερώνουμε , την τοποθετούμε μέσα σε μία λαδόκολλα μαζί με σκόρδο, θυμάρι και ελαιόλαδο και την ψήνουμε στους 180 ?C για 20 min.Για τον κιμά: Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, την κανέλα, τον κιμά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 min.
σβήνουμε με το κρασί μετά προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει ο κιμάς.Για την κρέμα τρούφας: Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να πάρει χρώμα, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα (όπως την μορνέιγ).
Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το λάδι τρούφας.Συνδεσμολογία Σε ανάλογο ταψί τοποθετούμε την κολοκύθα έπειτα τον κιμά και τέλος την κρέμα τρούφας.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 ?C για 20 min.
(μέχρι να ροδίσει).
Σερβίρουμε ρίχνοντας τα τριμμένα κάστανα από πάνω.