Υλικά
υλικά για 4 άτομα
500 γρ. σπαγγέτι
250 γρ. μανιτάρια (κατά προτίμηση πορτομπέλο ή μπράουν)
60 γρ. φέτα τριμμένη
2 σκ.σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. τριμμένη μυζήθρα
αλάτι,πιπέρι
παρασκευή
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, κόβουμε τα μισά σε φετάκια και τα υπόλοιπα τα ψιλοκόβουμε.
Σ' ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια μαζί με τη μία σκελίδα σκόρδο, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι, για 3'-4΄.
Αφαιρούμε το σκόρδο, προσθέτουμε 2-3 κ.σ νερό, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθούν άλλα 5'.
Τα βγάζουμε απο τη φωτιά, τ' αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Ανακατεύουμε κατόπιν καλά το μείγμα με την τριμμένη φέτα και δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο (προσοχή γιατί θα προστεθεί και άλλο τυρί).
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα μανιτάρια σε φετάκια, ανακατεύοντας για 3'-4'.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο τριμμένο, αφήνουμε 1' ακόμα και αποσύρουμε απο τη φωτιά.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε να βράσει άφθονο νερό, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά al dente.
Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε καυτά με το μείγμα των μανιταριών-φέτας και τα άλλα μανιτάρια.
Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά.