Follow us

Τάρτα με μανιτάρια

Τάρτα με μανιτάρια

Υλικά

Υλικά

Για τη ζύμη μπριζέ

220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

125 γρ. βούτυρο κρύο

1 μεγάλο αβγό

Ελάχιστο αλάτι

3-4 κ.σ. παγωμένο νερό

Για τη γέμιση

600 γρ. μανιτάρια λευκά ή μπράουν, πολύ φρέσκα

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

4 αβγά

100ml κρέμα γάλακτος

100 γρ. μπέικον, σε κυβάκια

1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, λίγο αλάτι και το κρύο βούτυρο σε κομματάκια.

Το δουλεύουμε με τα δάχτυλα, τρίβοντάς το μέχρι να σχηματιστούν μικρά ψίχουλα.

Κάνουμε στο κέντρο μία λακκουβίτσα και ρίχνουμε το αβγό και 3 κουτ.

σούπας κρύο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μία ζύμη στεγνή, κι ας μην έχει τέλεια υφή.

Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά, το λιγότερο.

Ανάβουμε το φούρνο στους 190°.

Όταν βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την αφήνουμε λίγα λεπτά να ζεσταθεί και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους περ.

1/2 εκ.

(την ανοίγουμε ευκολότερα ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας).

Έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει ελαφρά τη φόρμα της τάρτας.

Απλώνουμε τη ζύμη έτσι ώστε να εξέχει από το χείλος.

Την πατάμε με τα δάχτυλα να εφαρμόσει καλά και κόβουμε ομοιόμορφα το τελείωμα.

Απλώνουμε μέσα ένα ανάλογο κομμάτι λαδόκολλας και σκορπάμε όσπρια (ρεβίθια ή φακές) ή τα ειδικά βαρίδια, για να μη φουσκώσει η τάρτα.

Την ψήνουμε στο φούρνο άδεια για 15 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει.Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει, χωρίς να ξανθύνει.

Το αφαιρούμε και βάζουμε τα μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, προσθέτοντας στο τέλος το σκόρδο.

Προσθέτουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι και το μαϊντανό και αφήνουμε να μισοκρυώσουν.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα, λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι.

Απλώνουμε το μείγμα των μανιταριών στην τάρτα και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα των αβγών.

Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.

(Σημ.: Για πιο βαθιά γεύση μανιταριού, προσθέστε στο σοτάρισμα 1/2 φλιτζ.

τσαγιού αποξηραμένα πορτσίνι, που έχουν προηγουμένως μουλιάσει σε λίγο χλιαρό νερό).

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.