Follow us

Μπρόκολο τηγανητό με σάλτσα ρόκας

Μπρόκολο τηγανητό με σάλτσα ρόκας

Υλικά

Υλικά

400 γρ. μπρόκολο, χωρίς το κοτσάνι

1/2 ματσάκι ρόκα

1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

Για το χυλό

60 γρ. αλεύρι

100 γρ. μπίρα

1 αβγό

1 κ.γλ. πάπρικα καυτερή

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Αλάτι

Παρασκευή

Πλένουμε το μπρόκολο και το κόβουμε σε μικρά μπουκετάκια.

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αβγό, αλάτι και την πάπρικα και φτιάχνουμε ένα χυλό.

Βάζουμε τα φύλλα της ρόκας με το γιαούρτι, το λεμόνι και λίγο αλάτι στο μπλέντερ, να γίνει μια σάλτσα.

Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.

Βουτάμε τα κομμάτια του μπρόκολου στο χυλό, να ανακατευτούν καλά και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.

Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και μόλις τελειώσουν τα σερβίρουμε αμέσως με τη σάλτσα.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.