Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
300 γρ. ριγκατόνι (ή άλλα παρόμοια ζυμαρικά)
300 γρ. μπρόκολο, χωρίς το κοτσάνι
400 γρ. κοτόπουλο στήθος, σε μικρούς κύβους
5 αβγά
150 γρ. τυρί μετσοβόνε ή προβολόνε τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
2 κ.σ. πέστο βασιλικού (από βαζάκι)
3 κ.σ. κουκουνάρι
2 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°.
Πλένουμε το μπρόκολο, το κόβουμε σε μπουκετάκια και το βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που να το σκεπάζει.
Μόλις πάρει βράση το νερό, αφήνουμε 1 λεπτό, το βγάζουμε και το στραγγίζουμε.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε ελαφρά το κουκουνάρι.
Το αφαιρούμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κυβάκια του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα χτυπώντας τα αβγά με το πέστο, τη μουστάρδα, το μισό τυρί και το κουκουνάρι, λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, αρκετά σκληρά ακόμα, τα αφήνουμε δύο λεπτά να μισοκρυώσουν και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα, προσθέτοντας το κοτόπουλο και το μπρόκολο.
Τα μεταφέρουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το υπόλοιπο τυρί και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φαγητού.
Το βάζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.