Follow us

Μπρόκολο με γκοργκοντζόλα στο φούρνο

Μπρόκολο με γκοργκοντζόλα στο φούρνο

Υλικά

Υλικά

1,5 κιλό μπρόκολο

200 γρ. γκοργκοντζόλα (ιταλικό τυρί)

5 αβγά

100 ml κρέμα γάλακτος

1 λεμόνι (το χυμό)

1/2 φλιτζ. τσ. καρυδόψιχα ολόκληρη

3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

2 κ.σ. βούτυρο

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Ανάβουμε το φούρνο στους 200°.

Πλένουμε το μπρόκολο, αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια και το κόβουμε σε μπουκετάκια.

Το ψήνουμε στον αχνό μέχρι να μαλακώσει αρκετά αλλά όχι τελείως.

Το βάζουμε σε σουρωτήρι και το περιχύνουμε με το λεμόνι.

Σε βαθύ μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε την κρέμα.

Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν και προσθέτουμε την γκοργκοντζόλα σε μικρά κομμάτια.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πολτοποιούμε το μείγμα στο μπλέντερ.

Βάζουμε για 3-4 λεπτά τα καρύδια στο φούρνο να ψηθούν.

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και απλώνουμε στη βάση το μπρόκολο.

Χοντροκόβουμε τα καρύδια και τα ανακατεύουμε στην κρέμα.

Σκεπάζουμε το μπρόκολο με την κρέμα, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και βάζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.

Σερβίρουμε ζεστό.

Σημ.: Το ίδιο φαγητό μπορεί να γίνει με ροκφόρ αντί για γκοργκοντζόλα.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.