Follow us

Κρεατοπιτάκια

Κρεατοπιτάκια

Υλικά

Υλικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ

200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

1 αβγό, χωρισμένο

1 φλιτζ. τσ. νερό χλιαρό

Αλάτι

Για τη γέμιση

300 γρ. κιμάς κομμένος δύο φορές

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 ξυλαράκι κανέλας

1/2 κ.γλ. θυμάρι

1 κ.σ. πελτές ντομάτας

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Ζυμώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, λίγο αλάτι και το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια.

Όταν ενωθούν, προσθέτουμε το νερό και φτιάχνουμε μια μέτρια ζύμη.

Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο, μέχρι να γίνει η γέμιση.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε τον κιμά και τον καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας με σπάτουλα.

Όταν κοκκινίσει, προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε 3-4 κουτ.

σούπας νερό, την κανέλα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Ανάβουμε το φούρνο στους 190°.

Απλώνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 3 χλσ.

Κόβουμε το φύλλο σε στρογγυλά κομμάτια με τη βοήθεια μιας κούπας.

Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει αρκετά και τον ανακατεύουμε με το ασπράδι του αβγού, χτυπημένο ελαφρά.

Βάζουμε στην άκρη κάθε κομματιού ζύμης ένα κουταλάκι γέμιση και το κλείνουμε σαν μισοφέγγαρο.

Πατάμε το τελείωμα με πιρούνι, να κλείσει καλά.

Τοποθετούμε τα πιτάκια σε βουτυρωμένο ταψί και τα αλείφουμε με τον κρόκο του αβγού, χτυπημένο με ελάχιστο γάλα.

Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν (25-30 περίπου).

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.