Υλικά
Υλικά
300 γρ. ρύζι για ριζότο
2 πορτοκάλια ακέρωτα
1 μικρό λεμόνι, ακέρωτο
1 λάιμ ακέρωτο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. τσ. φουντούκια καβουρδισμένα, ανάλατα, τριμμένα, και μερικά ολόκληρα
Ζωμός κότας (1 lt περίπου)
80 γρ. βούτυρο φρέσκο
4-5 κ.σ. παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Παίρνουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, το λεμόνι και το λάιμ, τα στύβουμε και σουρώνουμε το χυμό.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο μισό βούτυρο και προσθέτουμε το ρύζι.
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει διάφανο και σβήνουμε με τους χυμούς.
Αφήνουμε 2-3 λεπτά να απορροφηθούν και ρίχνουμε σταδιακά, ένα ένα φλιτζάνι, τον ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας συνέχεια.
Αφήνουμε να απορροφηθεί ο ζωμός πριν προσθέσουμε το επόμενο φλιτζάνι.
Όταν το ρύζι μαλακώσει και χυλώσει προσθέτουμε το ξύσμα, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε αμέσως το βούτυρο και το τυρί, τα τριμμένα φουντούκια, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε γαρνίροντας με τα ολόκληρα φουντούκια.
Σημ.: Προτιμάμε ωμά φουντούκια, που τα ψήνουμε λίγο στο φούρνο και είναι πιο γευστικά από τα έτοιμα.