Follow us

Μπαρμπούνια στο χαρτί

Μπαρμπούνια στο χαρτί

Υλικά

Υλικά

4 μπαρμπούνια μεγάλα ή κουτσομούρες (τουλάχιστον 200 γρ. καθένα)

1/2 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, εξαιρετικής ποιότητας

1 λεμόνι

1/2 φλιτζ. τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Καθαρίζουμε και ξελεπιάζουμε με μαχαίρι, προσεκτικά, τα ψάρια.

Τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι με το χυμό από το μισό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό.

Περιχύνουμε με το λαδολέμονο σε βαθύ σκεύος τα μπαρμπούνια και τα αφήνουμε να μαριναριστούν 1-2 ώρες, γυρίζοντάς τα.

Ανάβουμε το φούρνο στους 200°.

Κόβουμε ανάλογα κομμάτια αλουμινόχαρτου, υπολογίζοντας δύο για κάθε ψάρι.

Τα βάζουμε διπλά, ακουμπάμε από ένα ψάρι στη μέση και περιχύνουμε με τη μαρινάδα που έμεινε.

Κόβουμε σε λεπτά φετάκια το μισό λεμόνι και ακουμπάμε από ένα πάνω σε κάθε ψάρι.

Κλείνουμε σε πακέτο κάθε ψάρι και τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος.

Τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.

Τα σερβίρουμε μέσα στο χαρτί, που θα ανοίξει στο τραπέζι.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.