Υλικά
Υλικά
4 στήθη κοτόπουλου
1 φλιτζ. τσ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα
4 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
2 κ.σ. ξερός βασιλικός
1 κ.σ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
4-5 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, χοντροτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°.
Βάζουμε τα φιστίκια στο μπλέντερ και τα ψιλοκόβουμε.
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τα μυρωδικά, το πιπέρι και ελάχιστο αλάτι (γιατί η μουστάρδα είναι αλμυρή).
Βάζουμε το φιστίκι σε απλωτό σκεύος.
Αλείφουμε καλά τα στήθη με το μείγμα μουστάρδας-μυρωδικών και κατόπιν τα κυλάμε στο φιστίκι, να καλυφθούν παντού.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αν δεν χωράνε όλα τα στήθη μαζί, αφαιρώντας κάθε φορά και τα φιστίκια που σκόρπισαν.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε πυρίμαχο σκεύος, μαζί με όσα φιστίκια έμειναν στο ελαιόλαδο και το ψήνουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και πράσινη σαλάτα.
Σημ.: Για καλύτερο αποτέλεσμα, αφήνουμε το κοτόπουλο να σταθεί 30 λεπτά πριν το σοτάρουμε).