Τάρτα Ιταλική

Τάρτα Ιταλική
Υλικά
(για μία στρογγυλή τάρτα, διαμέτρου 28 εκ. )

Ζύμη μπριζέ (από το εμπόριο ή ανατρέξτε σε αντίστοιχη συνταγή για ζύμη)
1 κολοκυθάκι τριμμένο
10 ντοματίνια
1 πακέτο ανθότυρο (250 γρ.)
100 γρ. γάλα
3 αυγά
Αλάτι, πιπέρι
Φρέσκα αρωματικά
(βασιλικός, μαϊντανός κ.λπ.)
50 γρ. ρόκα
6 φέτες προσούτο
Φλοίδες παρμεζάνας
Υλικά για τη βινεγκρέτ
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Τοποθετούμε τη ζύμη στη φόρμα. Βάζουμε το τριμμένο κολοκυθάκι πάνω στην τάρτα. Ανακατεύουμε το ανθότυρο, τα αυγά, το γάλα, τα αρωματικά και αλατοπιπερώνουμε. Χύνουμε το μείγμα πάνω στη ζύμη. Τοποθετούμε διάσπαρτα τα ντοματίνια. Ψήνουμε στους 180°C για 25΄. Στο σερβίρισμα, τοποθετούμε πάνω στην τάρτα μας τη ρόκα, το προσούτο και την παρμεζάνα. Ποτίζουμε με λίγη βινεγκρέτ.

Διάρκεια προετοιμασίας: 25΄
Διάρκεια ψησίματος: 25΄
Θερμοκρασία:180°C

Μία διαφορετική τάρτα τόσο στην παρουσίαση της όσο και στη γεύση. Δροσερή και πολύ γευστική.

(Από το βιβλίο Delicious Tarts της Aλεξάνδρας Παπαστάμου)


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen