Follow us

Πολπετόνε αλά Ναπολετάνα (Νάπολη)

Πολπετόνε αλά Ναπολετάνα (Νάπολη)

Υλικά

Υλικά

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

200 γρ. ξερό ψωμί, μουλιασμένο και στυμμένο

50 γρ. παρμεζάνα

2 αβγά

2 σκ. σκόρδο

3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένος

3 κ.σ. ελαιόλαδο και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Αλάτι, πιπέρι, αλεύρι για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση

4 αβγά βρασμένα σφιχτά

50 γρ. σαλάμι σε χοντρά φετάκια

100 γρ. τυρί προβολόνε σε μπαστουνάκια

Για τη σάλτσα

500 γρ. ώριμες ντομάτες

2 κ.σ. πελτές ντομάτας

1 μεγάλο κρεμμύδι

1/2 φλιτζ. τσ. φρέσκος βασιλικός

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Ζυμώνουμε καλά τα πρώτα υλικά και πλάθουμε μέτρια, στρογγυλά μπιφτέκια.

Χωρίζουμε τις φέτες του σαλαμιού σε μπαστουνάκια και ψιλοκόβουμε τα βρασμένα αβγά.

Ανοίγουμε μια λακκουβίτσα στη μέση κάθε μπιφτεκιού και βάζουμε λίγο αβγό κι από ένα μπαστουνάκι προβολόνε και σαλάμι.

Κλείνουμε γύρω γύρω τον κιμά προσεκτικά, ώστε το πάχος να είναι ομοιόμορφο.

Αλευρώνουμε τα πολπετόνε και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι, σε μέτρια φωτιά.

Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σε μια κατσαρόλα μαραίνουμε ελαφρά το κρεμμύδι και ρίχνουμε τις ντομάτες, τις οποίες έχουμε πολτοποιήσει στο μούλτι ή έχουμε ψιλοκόψει.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι 1 κουτ.

σούπας από το βασιλικό και τον πελτέ και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει 5-6 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (όχι περισσότερο, γιατί πρέπει να διατηρήσει μια φρέσκια γεύση).

Τοποθετούμε τα ζεστά πολπετόνε σε πυρέξ και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο βασιλικό και αφήνουμε να μείνουν σκεπασμένα 1/2 -1 ώρα πριν τα σερβίρουμε.

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.