Υλικά
Υλικά (για 30 μικρά κεφτεδάκια)
450 γρ. κιμάς, μισός αρνίσιος, μισός μοσχαρίσιος
130 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
50 γρ. κουκουνάρι
50 γρ. σταφίδα μαύρη
2 σκ. σκόρδο, τριμμένες
3 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
25 γρ. ψίχα ψωμιού
1 κ.κ. κανέλα
1 κ.κ. πιπέρι, αλάτι όσο θέλουμε
Αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα
Παρασκευή
Αναμειγνύουμε την ψίχα με το γιαούρτι και αφήνουμε να μουλιάσει 10 λεπτά.
Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι σε ελάχιστο βούτυρο ή ελαιόλαδο και το προσθέτουμε στο γιαούρτι.
Αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά με το κρέας, ζυμώνουμε, προσθέτουμε το μείγμα του γιαουρτιού και ζυμώνουμε να ενωθούν καλά.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά.
Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε άφθονο λάδι, γυρίζοντάς τα συνέχεια.