Υλικά
Υλικά
1 μέτριο κοτόπουλο, κομμένο στα 8
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
10-15 μικρά σύκα, καλά πλυμένα, με τη φλούδα τους
4 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. τσ. αμύγδαλα ανάλατα, καβουρδισμένα
1 κ.σ. τζίντζερ σε σκόνη ή τριμμένο, φρέσκο
1 κ.σ. κουρκουμάς
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.σ. μέλι
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο με το μισό ελαιόλαδο, να κοκκινίσει.
Αφαιρούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε, σε χαμηλή φωτιά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και τον κουρκουμά, για 3 λεπτά, ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι, ενάμισι φλιτζ.
τσαγιού νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοψηθεί για 40-45 λεπτά, ελέγχοντας τα υγρά.
Τότε προσθέτουμε τα σύκα, την κανέλα και το μέλι και συνεχίζουμε το ψήσιμο ακόμα 15 λεπτά.
Όταν αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
Συνδυάζεται όμορφα με ρύζι.Σημ.: Παραδοσιακά, το φαγητό αυτό ψήνεται στην ταζίν, πήλινο σκεπαστό σκεύος.