Follow us

Σκουμπριά μέσα στο λάδι

Σκουμπριά μέσα στο λάδι

Υλικά

Υλικά

6-8 σκουμπριά

3 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

6 σκ. σκόρδο

2 πιπεριές Φλωρίνης

2 πράσινες πιπεριές

2 μέτρια κρεμμύδια

1 φύλλο δάφνης

Μερικοί κόκκοι μπαχάρι

1 λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Ανάβουμε το φούρνο στους 250°.

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα ψάρια.

Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το λεμόνι (με τη φλούδα του) και σε λεπτά μπαστουνάκια τις πιπεριές.

Τοποθετούμε τα ψάρια σε πυρίμαχο σκεύος που να τα χωράει ακριβώς.

Τα σκεπάζουμε με τα λαχανικά και ρίχνουμε τη δάφνη, μερικούς κόκκους μπαχάρι καθώς και αρκετό αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

Τα περιχύνουμε με το λάδι και τα βάζουμε στο ζεστό φούρνο για 6-7 λεπτά - όχι περισσότερο.

Όταν κρυώσουν εντελώς, τα βάζουμε σε γυάλινο σκεύος, σε σειρές, με το λάδι τους και τα μυρωδικά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 6-7 ώρες πριν τα σερβίρουμε.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.