Υλικά
Υλικά
6-8 σκουμπριά
3 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
6 σκ. σκόρδο
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 πράσινες πιπεριές
2 μέτρια κρεμμύδια
1 φύλλο δάφνης
Μερικοί κόκκοι μπαχάρι
1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 250°.
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα ψάρια.
Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το λεμόνι (με τη φλούδα του) και σε λεπτά μπαστουνάκια τις πιπεριές.
Τοποθετούμε τα ψάρια σε πυρίμαχο σκεύος που να τα χωράει ακριβώς.
Τα σκεπάζουμε με τα λαχανικά και ρίχνουμε τη δάφνη, μερικούς κόκκους μπαχάρι καθώς και αρκετό αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
Τα περιχύνουμε με το λάδι και τα βάζουμε στο ζεστό φούρνο για 6-7 λεπτά - όχι περισσότερο.
Όταν κρυώσουν εντελώς, τα βάζουμε σε γυάλινο σκεύος, σε σειρές, με το λάδι τους και τα μυρωδικά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 6-7 ώρες πριν τα σερβίρουμε.