Follow us

Γλώσσες στο φούρνο, με λευκή σάλτσα κρασιού και μυρωδικών

Γλώσσες στο φούρνο, με λευκή σάλτσα κρασιού και μυρωδικών

Υλικά

Υλικά

3 ή 4 μεγάλες γλώσσες, γύρω στα 1.500 γρ. (επίσης χριστόψαρο ή καλκάνι)

1/2 μπουκάλι λευκό κρασί (π.χ. Μαντινεία)

100 γρ. βούτυρο

6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

5 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κλωνάρι σέλερι, σε κομματάκια

1/2 φλιτζ. τσ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

1 φύλλο δάφνης

1 λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι και πιπέρι σε κόκκους

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα ψάρια, αφαιρούμε τα κεφάλια και τα αλατίζουμε.

Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το κρασί με τα κεφάλια των ψαριών, όλα τα μυρωδικά (εκτός από το μαϊντανό), αλάτι και μερικούς κόκκους πιπεριού και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά περίπου.

Ανάβουμε το φούρνο στους 180°.

Αφαιρούμε τα κεφάλια από το ζωμό και τον περνάμε από σουρωτήρι, πιέζοντας τα λαχανικά.

Βάζουμε τα ψάρια σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και τα περιχύνουμε με το ζωμό και μερικά κομματάκια βούτυρο.

Καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για 15 λεπτά.

Τα βγάζουμε από το ζωμό τους και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό, το χυμό από μισό λεμόνι και χτυπώντας, ενσωματώνουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο βούτυρο, μέχρι να γίνει ένα μείγμα ομοιογενές.

Περιχύνουμε τα ψάρια και τα γαρνίρουμε με το μαϊντανό και φετάκια λεμονιού.

Το πιάτο αυτό ταιριάζει με πατατούλες και λαχανικά στον ατμό.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.