Υλικά
4 ντομάτες πολτοποιημένες Υλικά
½ φλιτζάνι ρύζι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 φλιτζάνια νερό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε για 25 λεπτά.
Ρίχνουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε με νερό.
Σιγοβράζουμε για 25 λεπτά.
Παραλλαγή: Η σούπα μπορεί να γίνει και με πληγούρι.Από το βιβλίο "Παραδοσιακές Γεύσεις του Αιγαίου" της Λίλας Καραποστόλη