Follow us

Τάρτα ροδάκινου

Τάρτα ροδάκινου

Υλικά

Υλικά

Για τη ζύμη

200 γρ. αλεύρι

100 γρ. βούτυρο φρέσκο, κρύο

2 κ.σ. ζάχαρη-άχνη

1/2 φλιτζ. τσ. νερό

1/2 κ.κ. αλάτι

Για τη γέμιση

700 γρ. ροδάκινα ή νεκταρίνια

300 γρ. γάλα

200 γρ. ζάχαρη-άχνη

30 γρ. κορνφλάουερ

2 αβγά και 2 κρόκοι

1 λοβός βανίλιας

3 κ.σ. λικέρ Αμαρέτο

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα ροδάκινα, τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε να μαριναριστούν με τη μισή ζάχαρη (100γρ.) και το λικέρ.

Φτιάχνουμε τη ζύμη μπριζέ.

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι.

Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και τρίβουμε με τα δάχτυλα, να σχηματιστούν ψίχουλα.

Ρίχνουμε 2-3 κουτ.

σούπας νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μέτρια, απαλή (προσθέτουμε νερό, αν χρειάζεται).

Την πλάθουμε μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Ανάβουμε το φούρνο στους 200°.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα για τάρτες 26 εκ., ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε ανάλογο μέγεθος και τη στρώνουμε στη φόρμα, ώστε να καλύψει και τα τοιχώματα και να περισσεύει λίγο.

Ισιώνουμε το τελείωμα με μαχαιράκι.

Τρυπάμε τη ζύμη σε πολλά σημεία, βάζουμε μέσα χαρτί με όσπρια (ή τα ειδικά βαρίδια) και την ψήνουμε άδεια για 15 λεπτά.

Για να φτιάξουμε την κρέμα, βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί με τη βανίλια, σκισμένη κατά μήκος.

Μόλις αρχίσει να βράζει, το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Χτυπάμε τα αβγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορνφλάουερ, μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε το γάλα και βάζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, για να πήξει.

Δεν το αφήνουμε να βράσει.

Ρίχνουμε την κρέμα στην τάρτα και απλώνουμε από πάνω τα ροδάκινα.

Ψήνουμε το γλυκό στους 180° για 45 λεπτά.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.