Follow us

"Κλαφουτί" με ροδάκινα

"Κλαφουτί" με ροδάκινα

Υλικά

Υλικά

500 γρ. ροδάκινα

250 γρ. γάλα

125 γρ. ζάχαρη-άχνη

80 γρ. αλεύρι

60 γρ. βούτυρο φρέσκο

4 αβγά

Ελάχιστο αλάτι

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°.

Πλένουμε τα ροδάκινα, τα καθαρίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Κόβουμε καθένα σε 6-8 φέτες.

Βάζουμε το βούτυρο σε τηγανάκι να λιώσει, χωρίς να ψηθεί.

Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και ελάχιστο αλάτι.

Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε να ενωθεί και στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το γάλα.

Ανακατεύουμε το μείγμα, να γίνει λείο.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα με έλασμα.

Απλώνουμε στον πάτο τα ροδάκινα και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα των αβγών.

Ψήνουμε το γλυκό για 30-35 λεπτά.

Το σερβίρουμε σκέτο ή με σαντιγί στο πλάι.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.