Υλικά
προετοιμασία: 30 λεπτά, άτομα: 4Υλικά
500 γραμμάρια χοντρό κριθαράκι
2 φινόκιο, κομμένα σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
300 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη, χαμηλή κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για ένα λεπτό.
Κατόπιν ρίχνετε το κριθαράκι.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα τη σάλτσα ντομάτας και λίγο από το ζωμό και ανακατεύετε.
(Το κριθαράκι πρέπει να μαγειρευτεί σιγά σιγά, σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας λίγο λίγο το ζωμό λαχανικών.) Το κριθαράκι είναι έτοιμο όταν έχει βράσει και έχει απορροφήσει όλα του τα υγρά.
Εάν χρειαστεί παραπάνω υγρό, προσθέτετε λίγο νερό.
Δέκα λεπτά πριν από το τέλος προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα ραβδωτό τηγάνι ή στο γκριλ του φούρνου σας ψήνετε τις φέτες του φινόκιο.
Ύστερα τις μεταφέρετε σε ένα ταψί, τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο.
Σερβίρετε το κριθαράκι με τρεις ψημένες φέτες φινόκιο και φρέσκο θυμάρι.Aπό τη σειρά βιβλίων του Αλέξανδρου Παπανδρέου με εύκολες συνταγές με ζυμαρικά, τυριά, κοτόπουλο και σαλάτες