Υλικά
προετοιμασία: 10 λεπτά, ψήσιμο στο γκριλ: 7-8 λεπτά Υλικά για 16 μπουκιές
160 γραμμάρια κατίκι
16 κριθαρένιες μπουκιές (μικρούς ντάκους)
8 μικρά σύκα
60 ml ελαιόλαδο
50 γραμμάρια baby ρόκα
ροζ πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στο γκριλ.
Πλένετε καλά τα σύκα και τα αφήνετε να στεγνώσουν ή τα σκουπίζετε απαλά.
Σε ένα ξύλο κοπής τα κόβετε στη μέση και τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Στη συνέχεια τα βάζετε στο φούρνο.
Σε μια πιατέλα σερβιρίσματος απλώνετε τις μικρές μπουκιές και τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο.
Κατόπιν προσθέτετε από πάνω ένα κουταλάκι κατίκι.
Όταν τα σύκα έχουν ψηθεί ελαφρώς, τα βγάζετε από το φούρνο και τοποθετείτε από μισό σύκο σε κάθε μπουκιά.
Πασπαλίζετε με το ροζ πιπέρι και γαρνίρετε με τη ρόκα.
Oι κριθαρένιες μπουκιές σερβίρονται ως ορεκτικό για την αρχή ενός όμορφου γεύματος.Aπό τη σειρά βιβλίων του Αλέξανδρου Παπανδρέου με εύκολες συνταγές με ζυμαρικά, τυριά, κοτόπουλο και σαλάτες