Follow us

Λουλούδια τηγανητά µε χυλό και µυζήθρα

Λουλούδια τηγανητά  µε χυλό και µυζήθρα

Υλικά

Υλικά για 4-6 άτοµα

18-20 λουλούδια κολοκυθιού

2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του

Ελαιόλαδο

Μυζήθρα ξερή τριµµένη

Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουµε τα λουλούδια και τα στεγνώνουµε.

Ετοιµάζουµε σε ένα µπολ αραιό χυλό, µε 1 φλιτζάνι παγωµένο νερό, ελάχιστο αλάτι και αλεύρι.

Βουτάµε µέσα τα λουλούδια και τα τηγανίζουµε σε µέτριο τηγάνι µε καυτό λάδι.

Μόλις ροδίσουν ελαφρά και από τις δύο πλευρές, τα βγάζουµε και τα αφήνουµε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.

Σερβίρουµε αµέσως, πασπαλίζοντας µε µπόλικη µυζήθρα.Λουλούδια λέγονται οι κολοκυθανθοί, που έρχονται πρώτοι στην προτίµηση των ντόπιων και µαγειρεύονται µε διάφορους τρόπους.

Τις περισσότερες φορές γεµίζονται µε την ίδια γέµιση που βάζουν στους γιαλαντζήδες ή στα ντολµαδάκια και τοποθετούνται πάνω-πάνω, στην ίδια κατσαρόλα, για να διασκεδάσουν την οµοιοµορφία.

Άλλοτε, πάλι, τους συνοδεύουν µε διάφορα τυριά και αρωµατικά.

Η παραπάνω απλή συνταγή είναι από τις πιο φίνες που έχω δοκιµάσει ποτέ.

Τηγανίζουµε τα λουλούδια µε αέρινο χυλό, σαν τεµπούρα, και τα πασπαλίζουµε µε ξερή µυζήθρα.(Aπό το βιβλίο Μυτιληνιές Γεύσεις της Έφη Γιαλούση-Χατζηχρήστου)

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.