Υλικά
Υλικά
Σαρδέλες φρέσκες, όσο μεγαλύτερες βρείτε
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Ρίγανη ή θυμάρι
Δεντρολίβανο
Λεμόνι ή ξίδι
Αλάτι χοντρό (κατά προτίμηση άνθος αλατιού)
Πιπέρι
Διαδικασία
Η σαρδέλα είναι μικρό, άρα ευαίσθητο ψάρι.
Θα την καθαρίσουμε εσωτερικά, αλλά είναι προτιμότερο να μη βγάλουμε τα λέπια, που θα εμποδίσουν τη σάρκα να στεγνώσει.
Τις λαδώνουμε, τις αλατίζουμε εξωτερικά με λίγο χοντρό αλάτι, ρίχνουμε ρίγανη και μερικά φυλλαράκια δεντρολίβανο (αν μας αρέσει) και τις ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρονται με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου και ελάχιστο ξίδι ή λεμόνι και, αν θέλουμε, ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μπορούμε συγχρόνως να βάλουμε στην ψησταριά φέτες κολοκυθιού και πιπεριάς, αλατισμένες και λαδωμένες, που θα συνοδεύσουν τη σαρδέλα.