Follow us

Τσιπούρα με αλάτι στα κάρβουνα

Τσιπούρα με αλάτι στα κάρβουνα

Υλικά

Υλικά

1 τσιπούρα (ή συναγρίδα ή φαγκρί ) γύρω στο 1,5 κιλό

μερικά κλαδάκια από δεντρολίβανο, ρίγανη, φασκόμηλο

1/2 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 φλιτζ. τσ. αλάτι ψιλό

Πιπέρι

Παρασκευή

Πλένουμε και καθαρίζουμε το ψάρι από τα εντόσθια, χωρίς να βγάλουμε τα λέπια.

Βάζουμε τα αρωματικά στην κοιλιά και καλύπτουμε όλο το εξωτερικό με αλάτι.

Ρυθμίζουμε το ύψος της ψησταριάς στα 15-20 εκ.

από τα κάρβουνα.

Βάζουμε το ψάρι σε σχάρα κλειστή, για να το γυρίσουμε εύκολα.

Μετά από ένα δεκάλεπτο, το αλάτι θα σχηματίσει μια κρούστα.

Κατεβάζουμε τη σχάρα στα 5-10 εκ.

από τη φωτιά και ψήνουμε το ψάρι για 10-12 λεπτά περίπου, γυρίζοντας συχνά τη σχάρα.

Το ακουμπάμε σε μεγάλη πιατέλα και βγάζουμε την κρούστα, μαζί με την πέτσα του ψαριού.

Το περιχύνουμε με λίγο εκλεκτό ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο πιπέρι.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.