Κοτόπουλο με ανανά, στο τηγάνι

Κοτόπουλο με ανανά, στο τηγάνι
Υλικά (για 2 άτομα)
1 στήθος κοτόπουλου
4 φέτες ανανά φρέσκο ή από κονσέρβα, στραγγισμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
3 σκ. σκόρδο, σε φετάκια
4 κ.σ. κέτσαπ
2 κ.σ. μέλι
Ελάχιστο πιπέρι καγέν ή μπούκοβο
1/3 φλιτζ.τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Πλένουμε και στεγνώνουμε το στήθος. Το ανοίγουμε, το κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες (πλάτους 2 εκ. περίπου) και το αλατίζουμε. Κόβουμε τον ανανά σε μικρά κομμάτια. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας 2-3 λεπτά ακόμα. Βάζουμε τον ανανά, το μέλι, την κέτσαπ και το πιπέρι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μερικά λεπτά, να δέσουν τα υλικά της σάλτσας και να ψηθεί το κοτόπουλο. Το σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι, που έχουμε βράσει παράλληλα.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen