Υλικά
Υλικά (για 2 άτομα)
4 ώριμες ντομάτες
4-5 αβγά
Χωριάτικο λουκάνικο (όσο θέλουμε)
1 κ.κ. ξερός δυόσμος
1/3 φλιτζ. τσ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες ή τις τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη, πετώντας τη φλούδα.
Χτυπάμε χωριστά τα αβγά ομελέτα, με αλάτι, πιπέρι και το δυόσμο.
Ζεσταίνουμε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε ελαφρά τα λουκάνικα, κομμένα σε χοντρά κομμάτια.
Τα βγάζουμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και ρίχνουμε τις ντομάτες με λίγο αλάτι.
Τις αφήνουμε να πιουν το νερό τους, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για 4-5 λεπτά περίπου.
Τότε ρίχνουμε τα αβγά και ανακατεύουμε μαλακά με σπάτουλα, μέχρι να αρχίσουν να πήζουν.
Προσθέτουμε τα λουκάνικα και κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις πήξουν τα αβγά.