Υλικά
Υλικά (για 3-4 άτομα)
500-600 γρ. συκώτι τρυφερό
4 σκ. σκόρδο, λιωμένες
1 κ.κ. σπόροι κόλιαντρου, σπασμένοι
1 κ.κ. σπόροι κύμινου
1 1/2 λεμόνι (το χυμό)
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Παρασκευή
Αναμειγνύουμε σε βαθύ σκεύος το λιωμένο σκόρδο με τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και το 1/3 του χυμού λεμονιού.
Βάζουμε στη μαρινάδα το συκώτι και το αφήνουμε 15 λεπτά τουλάχιστον (καλύτερα από το πρωί).
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Στεγνώνουμε ελαφρά με χαρτί κουζίνας τις φέτες του συκωτιού -αφήνοντας τα μπαχαρικά που έχει επάνω- και τις τηγανίζουμε λίγες λίγες, για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.
Όταν ροδοκοκκινίσει, το σβήνουμε με το υπόλοιπο λεμόνι, σκεπάζουμε το τηγάνι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά.
Το σερβίρουμε ζεστό, με ρύζι πιλάφι που έχουμε βράσει στο μεταξύ.