Follow us

Γαρίδες μαριναρισμένες, σε δροσερή σαλάτα

Γαρίδες μαριναρισμένες, σε δροσερή σαλάτα

Υλικά

Υλικά

10-12 μεγάλες γαρίδες, κατά προτίμηση φρέσκες

4-5 φύλλα από διάφορα σαλατικά (σαλάτα, λόλα, φριζέ, ραντίτσιο, ρόκα)

2 σφιχτές ντομάτες και μισό αγγούρι σε κυβάκια

Για τη μαρινάδα

3/4 φλ.τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο λιωμένη

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

1/2 κ.γλ. σιναπόσπορος (προαιρετικά)

χυμός από ένα μεγάλο λεμόνι

ελάχιστο πιπέρι καγιέν (αν θέλουμε πικάντικη γεύση)

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα χτυπώντας ζωηρά τα υλικά της σε βαθύ σκεύος.

Πλένουμε καλά τις γαρίδες και τις ζεματάμε για μισό λεπτό σε νερό που βράζει.

Τις στραγγίζουμε αμέσως, τις καθαρίζουμε και τις ρίχνουμε στη μαρινάδα.

Τις αφήνουμε στο ψυγείο, σκεπασμένες με μεμβράνη να μαριναριστούν τουλάχιστον δύο ώρες.

Ανακατεύουμε την ντομάτα με το αγγούρι, λίγο αλάτι και 2 κ.σ ελαιόλαδο.

Πλένουμε τα σαλατικά και στεγνώνουμε τα φύλλα τους.

Όταν πρόκειται να σερβίρουμε τη σαλάτα κόβουμε με το χέρι τα σαλατικά και τα ανακατεύουμε καλά με 2-3 κουταλιές από τη μαρινάδα.

Τα τακτοποιούμε σε πιατέλα και βάζουμε στο κέντρο την ντομάτα με το αγγούρι.

Βάζουμε επάνω τις γαρίδες, σε ωραίο σχήμα, και περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα.

(Αν οι γαρίδες μας είναι αρκετά μεγάλες, μπορούμε να τις κόψουμε κατά μήκος, αφαιρώντας το μαύρο "εντεράκι" από τη ράχη.)

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.