Follow us

Μύδια "μαρινιέρ"

Μύδια "μαρινιέρ"

Υλικά

Υλικά

2 κιλά μύδια ζωντανά με το κέλυφος

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια

4 σκ. σκόρδο σε φετάκια

200 ml (περίπου 1 1/2 φλ. τσ.) λευκό κρασί

2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο

6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/2 φλ.τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

1/2 κ.γλ. θυμάρι

τέταρτα λεμονιών

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα μύδια.

Τρίβουμε τα κελύφη να φύγουν τα ξένα σώματα και αφαιρούμε, τραβώντας δυνατά, τις πράσινες φουντίτσες των μυδιών.

Ξαναπλένουμε καλά και πετάμε όσα όστρακα είναι ανοιχτά ή σπασμένα.

Σε κατσαρόλα απλωτή, που να τα χωράει, σοτάρουμε για μισό λεπτό τα κρεμμυδάκια.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσουν 4-5 λεπτά.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μύδια και το θυμάρι και σκεπάζουμε για 2-3 λεπτά.

Ανακατεύουμε και, μόλις δούμε ότι άνοιξαν όλα τα μύδια, τα αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά.

Τα μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα, μαζί με τα μυρωδικά, σε βαθύ σκεύος.

Περνάμε το ζωμό τους από λεπτό σουρωτήρι και τον βάζουμε σε κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε 2 κ.σ παγωμένο φρέσκο βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον μαϊντανό και ρίχνουμε το ζωμό πάνω στα μύδια.

Χρησιμοποιούμε βαθιά πιάτα, ώστε να πάρει καθένας και αρκετό από το νόστιμο ζουμί τους.

Σερβίρουμε χωριστά το λεμόνι, για όποιον θέλει.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.