Follow us

Ατομικές τάρτες με ντομάτα, αντσούγιες και ελιές

Ατομικές τάρτες με ντομάτα, αντσούγιες και ελιές

Υλικά

Υλικά (για 6 τάρτες διαμέτρου 8 εκ.)

Για τη ζύμη

250 γρ. αλεύρι

125 γρ. βούτυρο παγωμένο

25 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Ελάχιστο αλάτι

Λίγο παγωμένο νερό

Για τη γέμιση

400 γρ. ντομάτες

12 φιλετάκια αντσούγιες

24 μαύρες ελιές (αν θέλουμε βγάζουμε το κουκούτσι)

2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα

2 σκ. σκόρδο σε φετάκια

1 κ.κ. ξερό θυμάρι ή ρίγανη

1 φλιτζ. τσ. φέτα σε χοντρά τρίμματα (προαιρετικά)

1/2 φλιτζ. τσ. ελαιόλαδο

Παρασκευή

Ατομικές τάρτες με ντομάτα, αντσούγιες και ελιές

Ετοιμάζουμε τη ζύμη μπριζέ.

Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο σε κομμάτια.

Τρίβουμε με τα δάχτυλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σχηματίσουν ψιλά ψίχουλα.

Προσθέτουμε την παρμεζάνα και 3 κουτ.

σούπας νερό και ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη μάλλον σκληρή.

Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Πλένουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε σε οριζόντιες, στρογγυλές φέτες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.

Ζεσταίνουμε 3 κουτ.

σούπας.

ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε με ένα πιρούνι το κρεμμύδι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα τις ντομάτες με αλάτι και πιπέρι να μείνουν λίγη ώρα.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την ακουμπάμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, τη χωρίζουμε σε 6 κομμάτια και τα ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 3 χλστ.

Περίπου.

Ντύνουμε με τη ζύμη τις φόρμες, τις τρυπάμε με πιρούνι σε πολλά σημεία και τις βάζουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°.Απλώνουμε στον πάτο κάθε τάρτας το ανάλογο μείγμα κρεμμυδιών.

Ακουμπάμε επάνω τις ντομάτες.

Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και τα τρίμματα της φέτας.Βάζουμε πάνω σε κάθε τάρτα από δύο φιλέτα αντσούγιας σταυρωτά και ανάμεσά τους από 4 ελιές.Ψήνουμε τις τάρτες στο φούρνο για 30 λεπτά και τις σερβίρουμε ζεστές ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.