Υλικά
Υλικά (για 6 άτομα)
500 γρ. πένες ή άλλο παρόμοιο ζυμαρικό
12-15 μικρά μπαλάκια μοτσαρέλα ή δύο μπάλες σε μικρά κομμάτια
1 κιλό ντομάτες ώριμες αλλά σφιχτές (ακόμα καλύτερα, πομοντόρια)
2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός
1 κ.σ. ξερή μαντζουράνα και 1 κ.σ. θυμάρι
5 σκ. σκόρδο
3/4 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°.
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε κάθετα στα τέσσερα.
Τις αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.
Κατόπιν τις βάζουμε σε σαλατιέρα και τις περιχύνουμε με λίγο λάδι, ρίχνουμε αλάτι, λίγα από τα ξερά μυρωδικά (μαντζουράνα και θυμάρι), 2 σκ.σκόρδο λιωμένες και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψάκι, αραδιάζουμε τις ντομάτες με τη φλούδα προς τα κάτω και τις βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ψηθούν και να μαλακώσουν (45 λεπτά περίπου).Τις βγάζουμε, τις βάζουμε σε βαθύ σκεύος μαζί με τους χυμούς που έμειναν στο χαρτί και το φρέσκο βασιλικό.
Βάζουμε τις πένες να βράσουν σε άφθονο νερό με αλάτι.
Ενώ βράζουν, ζεσταίνουμε ελαφρά το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε για 1 λεπτό τις άλλες 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες.
Ρυθμίζουμε το φούρνο στους 200°.Σε ένα βαθύ, πυρίμαχο σκεύος, λαδωμένο, στρώνουμε δύο μεγαλύτερες κόλλες χαρτί ψησίματος.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά ενώ είναι ακόμα αρκετά σκληρά, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το σοταρισμένο σκόρδο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τις ντομάτες, και ανακατεύουμε καλά.Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά με το λάδι τους στη λαδόκολλα και μοιράζουμε ανάμεσα τα κομμάτια της μοτσαρέλας.
Σκεπάζουμε με άλλες δύο λαδόκολλες, αφήνοντας αρκετό κενό πάνω από τα ζυμαρικά, και γυρίζουμε τις άκρες στα πλάγια να κλείσουν το πακέτο.Βάζουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά και σερβίρουμε όπως είναι στο τραπέζι αμέσως.