Υλικά
Υλικά
500 γρ. σπαγκέτι
4 σκ. σκόρδο
150 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, στεγνό
Λίγη καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Βάζουμε τα σπαγκέτι να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό, προσέχοντας να μείνουν λίγο σκληρά (υπολογίζουμε ότι συνεχίζουν να μαλακώνουν καθώς ανακατεύονται με τη σάλτσα τους).
Ενώ βράζουν τα σπαγκέτι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο, κομμένο σε φετάκια.
Ανακατεύουμε μέχρι να κοκκινίσει και να μυρίσει.
Προσθέτουμε το μαϊντανό και την πιπερίτσα, αφήνουμε μισό λεπτό και ρίχνουμε τα στραγγισμένα σπαγκέτι.
Προσθέτουμε αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε με δύο κουτάλια ή σπάτουλες, σε δυνατή φωτιά, για μισό λεπτό.
Σερβίρουμε αμέσως.Τα "άλιο ε όλιο" δεν σερβίρονται παραδοσιακά με τυρί.
Όμως τους ταιριάζει, και μπορούμε να προσθέσουμε παρμεζάνα ή πεκορίνο, κάνοντας το πιάτο πιο πλούσιο.