Follow us

Νιόκι από σπανάκι και ρικότα (παραδοσιακή συνταγή της Τοσκάνης)

Νιόκι από σπανάκι και ρικότα (παραδοσιακή συνταγή της Τοσκάνης)

Υλικά

Υλικά

500 γρ. σπανάκι φρέσκο, καθαρισμένο

350 γρ. ρικότα (φρέσκια)

3 αβγά

1 lt ζωμός κότας

1/2 φλιτζ. τσ. παρμεζάνα τριμμένη

4-5 κ.σ. βούτυρο φρέσκο

Λίγο αλεύρι

Μοσχοκάρυδο τριμμένο

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Πλένουμε καλά το σπανάκι και το βάζουμε σε κατσαρόλα χωρίς να το στραγγίξουμε.

Το αλατίζουμε, σκεπάζουμε καλά την κατσαρόλα και το αφήνουμε να μαλακώσει τελείως, ελέγχοντας τα υγρά του.

Όταν ψηθεί, το βάζουμε σε τρυπητό, επάνω από σκεύος που θα συγκεντρώσει τους χυμούς του.

Το πιέζουμε να βγάλει όλο το ζουμί του.

Σε μια γαβάθα βάζουμε το σπανάκι (που έχει κρυώσει στο μεταξύ), τη ρικότα, 3-4 κουτ.

σούπας παρμεζάνα και τα αβγά.

Βάζουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελάχιστο μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε όσο ζουμί από το σπανάκι χρειάζεται, λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε ώστε να γίνει ένα μείγμα ομοιογενές, που να πλάθεται.

Το αφήνουμε λίγη ώρα στο ψυγείο.Βάζουμε το ζωμό να σιγοβράζει σε μεγάλη κατσαρόλα.

Πλάθουμε από το μείγμα μπαλάκια στο μέγεθος ολόκληρου φουντουκιού και τα ρίχνουμε στο ζωμό που βράζει για 5-6 λεπτά.Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε βαθύ σκεύος, με 2-3 κουτ.

σούπας φρέσκο βούτυρο και 2-3 κουτ.

σούπας από το ζωμό.Ανακατεύουμε τα νιόκι με προσοχή, να σκεπαστούν με το βούτυρο, προσθέτουμε, αν θέλουμε, λίγο ζωμό ακόμα και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Τα νιόκι μπορούμε, αν θέλουμε, να τα σερβίρουμε με σάλτσα ντομάτας και παρμεζάνα.

Στην πατρίδα τους συνηθίζουν, επίσης, να τα τρώνε μέσα στο ζωμό τους, σαν σούπα, με τριμμένη παρμεζάνα.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.